Graafisen suunittelun näyttö

Kenelle?

Toteutin graafisen suunittelun näyttöni Bar & cafe volum-pubille. Volum sijaitsee Salon ydin keskustassa, torin laidalla.

Miks?

Volum on entinen työpaikkani, joten se oli "helppo" vaihtoehto. Kävin vilkasemassa heidän facebook-sivun ja huomioni kiinnittyi heti heidän banneri kuvaan. Tiesin että heillä on logo uusittu ja bannerissa oi edelleen vanhalla logolla oleva kuva. Muistin myös että heillä ei ole konkreettista drinkki-listaa. Nämä  olivat näyttöön sopivia töitä ja siksi päädyin tekemään tämän heille.

Miten?

Tunnen omistajan jo entuudestaan joten laitoin hänelle viestiä whatsapissa ja kysyin että olisiko heillä mahdollisesti tarvetta drinkki-listalle tai olisiko heillä joku kamppanja tulossa jolle voisi suunitella mainoksen. Ja kyllähän he olivat molemmista kiinnostuneita.
Jatkoin yhteydenpitoa baarin työntekijän kanssa ja sovimme että suunittelen heille drinkki-listan, kamppanja mainoksen painovalmiina sekä julkasuvalmiina. 

Työ alusta loppuun:

Aloitin tiedonhankinnan käymällä heidän facebook-sivut läpi. Sieltä ei niinkään irronut mitään mitä olisin voinut hyödyntää. Joten menin pinterestiin etsimään inspiraatiota. Etsin erillaisilla hakusanoilla ja poimin talteen erilaisia kuvia baari/ravintola hinnastoista. Pinterest taulu 
Tein suuntaa antavan aikataulun, tämä tuntui haasteelliselta sen takia, että asiakkaan puolelta ei tullut minkäänlaisia pyyntöjä/toiveita työn valmistumisen suhteen sekä siksi, että minulla oli työvuoroja viikossa enemmän kuin koulupäiviä. Enkä tässä vaiheessa omistanut vielä omaa konetta joten näyttöä pystyin tekemään ainoastaan sillon kun olin koululla. Ja niinhän siinä kävi että työ eteni todella paljon hitaammin kuin aluksi olin suunitellut joten jätin aikatauluttamisen pois. Tiedostin kuitenkin että aika jonka kykenen työhön käyttämään on rajallinen joten työskentely on oltava tehokasta. 

Tein pinterest taulun johon keräsin sieltä täältä mahdollisimman paljon kuvia jotka näyttivät omaan silmään hyviltä. tämän jälkeen poimin valitsemistani kuvista sellaiset joissa oli käytetty sellaisia värejä, fontteja ja asetteluja joista voin ottaa vaikutteita omaan työhöni. Selasin ja tarkastelin valitsemiani kuvia hetken ja sitten ryhdyin tekmään nopeita luonnoksia (näistä jäi kuva ottamatta). Tein monta luonnosta, niistä valitsin kolme parasta. Tein näistä kolmesta selkeämmät ja tarkemmat luonnokset värien kanssa.

Sitten lähdin toteuttamaan suunitelmaa illustratorilla. Ensimmäinen ongelma tuli heti eteen, kun yrityksen logo oli sen verran huonolaatunen etten pystynyt käyttämään sitä haluamallani tavalla . Kaikken mahdollisten yritysten jälkeen oli tyydyttävä siihen mitä on ja suunnitteltava työ uudestaan siten että logossa on valkoinen tausta(tässä kohtaa luonnokset lensivät roskikseen ja kuva unohtui näistäkin). Päädyin alottamaan alusta. En luonnostellut mitään vaan alotin suoraan työstämään illustratorilla. Tässä kohtaa ymmärsin todella mikä apu hyvistä luonnoksista on :D  Aluksi turhautti kun ei pystynyt toteuttaa alkuperäistä suunitelmaa ja tuntui ettei mikään idea toimi valkoisen kanssa, mutta lopuksi löysin ratkaisun ja sen jälkeen työ alkoi sujumaan. 
Kun drinkki-lista oli hyvällä mallilla, aloin suunittelemaan kamppanja mainosta. Tein 3 erillaista versiota suoraan illustratorilla. Kune Ne olivat suht valmiita. Lähetin asiakkaalle työt katsottavaksi mahdollisia muutoksia varten. Asiakkaalta tuli hyväksyntä, viimeistelin työn muutamalla korjauksella tarkistin että tekstit ovat linjassa yms Päädyin tekemään drinkki-listasta kaksi versiota, kesä kaudelle erillinen lista koska heiltä löytyy muutama kesäinen juoma jotka ovat vain silloin saatavilla. Viimeistelin mainokset, tein julkasuvalmiit versiot jokaisesta. lopuksi tein facebook bannerin. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti